Què és la ramaderia extensiva?

ramaderia extensiva

La sobrassada de Mallorca es posiciona com un dels productes més coneguts de la gastronomia balear, un dels embotits de Mallorca més distingits, altres embotits molt sol·licitats podrien ser botifarra i camaiot, productes de primera qualitat. De la mateixa manera, la carn fresca de Ramaders Agrupats és fruit i reflex de la tradicional ramaderia extensiva i semiextensiva que realitzem fa més de 40 anys. T’explicarem què és la ramaderia extensiva, i et parlarem dels seus avantatges.

Què és la ramaderia extensiva?

La ramaderia extensiva pot ser entesa com la forma d’explotació econòmica ramadera en la qual el bestiar pastura solt per les zones de pastura i alimentació. Es diferencia de la ramaderia de captivitat, el qual pot disminuir espai i la llibertat dels animals.

Un dels aspectes més importants és la mobilitat del bestiar, el benestar animal o el maneig responsable i ajustat a la disponibilitat dels recursos en cada zona. Aquesta activitat és essencial per al territori i la societat, ja que no sols genera productes de qualitat, sinó també genera una sèrie d’avantatges importants que assenyalen a continuació.

Avantatges d’aquesta ramaderia

Com veuràs, per a l’obtenció d’una quantitat de productes de gran qualitat, es fa necessari una bona ramaderia extensiva. Els animals caminen sols per l’explotació ramadera, la qual cosa permet un enriquiment d’aliments del bestiar. Això dona lloc a una sèrie d’avantatges a l’hora d’obtenir el producte.

  • Genera productes de gran qualitat. Tot això, permet la millora i conservació del paisatge, ja que la pastura lliure dels caps de bestiar permet el manteniment i creació de la biodiversitat en la zona.
  • Ajuda a prevenir incendis d’índole forestal mitjançant la preservació dels sòls. Els animals ingereixen la pastura de la zona, la qual cosa evita la formació de rostolls, que són l’abonament òptim per a un incendi.
  • Afavoreix la conservació dels recursos hídrics alhora que facilita el desenvolupament cultural de la zona.
  • Aquest tipus d’explotació agrícola redueix els costos en aliments pel bestiar.

En definitiva, l’explotació de la ramaderia de manera extensiva és una de les claus de la qualitat dels productes. La carn fresca no és més que un dels exemples de la gran varietat d’articles amb els quals compta la gastronomia balear. A la nostra botiga en línia comptem amb un ampli catàleg.

Anar inici