ramadersagrupats.com

Embotits mallorquins d’excel·lent qualitat

Embotits mallorquins qualitat

La sobrassada de Mallorca és un autèntic símbol de la gastronomia espanyola. Compta amb el distintiu d’Indicació Geogràfica Protegida atorgat per les autoritats competents. Saps què significa aquesta denominació? Els productes que posseeixen aquest segell de qualitat estan protegits per normes nacionals i europees, ja que disposen d’alguna qualitat o característica destacable. A més, solament són elaborats en una zona geogràfica concreta. Embotits mallorquins d’excel·lent qualitat.

Quins altres productes són típics de la gastronomia mallorquina?

L‘alta gastronomia mallorquina t’ofereix una àmplia varietat d’embotits que fan que els vilatans i els turistes estan encantats amb la seva àmplia oferta. En aquest post farem un repàs dels més típics i coneguts. Els següents són embotits mallorquins d’excel·lent qualitat:

Sobrassada de Mallorca

Tal com hem indicat en la introducció, la sobrassada és un dels embotits de Mallorca més populars. Es va originar en la festa anual de la matança, la qual es realitzava a les cases, on es criaven i encebaven els porcs de totes les espècies, durant tot un any per a treure’ls el màxim profit.

L’illa té un clima humit, per tant, els pernils no podien assecar-se del tot. Per aquest motiu, els vilatans d’antany van decidir assaonar-los amb pebre roig i guardar-los en cellers perquè curessin. Va ser en aquest moment quan va néixer la sobrassada.

Butifarrón de Mallorca

El butifarrón de Mallorca és únic en tota la geografia nacional, ja que té la peculiaritat que està elaborat amb vísceres en comptes amb carn. No obstant això, aquesta última sí que és present, però en moltíssima menys quantitat de l’habitual.

Com en el cas anterior, la seva preparació és artesanal, per la qual cosa no porta hidrats afegits. En aquest sentit, és un aliment totalment apte per a qualsevol dieta.

Camaiot de Mallorca

Potser aquest embotit no està en la llista dels embotits més coneguts de l’illa. No obstant això, amb el pas dels anys, el camaiot de Mallorca està aconseguint obrir-se pas entre els gustos dels consumidors. S’elabora amb carn magra picada de porc que es barreja amb diverses espècies (pebre, anís, sal, etc.).

Si t’agrada la sobrassada de Mallorca i vols aconseguir un producte de la màxima qualitat, no el dubtis i dona un cop d’ull a la nostra tenda online. La confiança de tots els nostres clients ens avala. Entra en la nostra web!

Fonts:

https://www.aec.es/web/guest/centro-conocimiento/indicacion-geografica-protegida

https://visita-mallorca.com/gastronomia/embutidos-tipicos-mallorquines/ 

https://www.mapa.gob.es/es/alimentacion/temas/calidad-diferenciada/dop-igp/embu_otros/IGP_sobrasada.aspx

Anar inici