ramadersagrupats.com

Sobrassada de Mallorca: Clau de la Gastronomia Balear

Sobrasada de Mallorca

Tot el que va a les Illes Balears, no les abandona sense provar la famosa Sobrassada de Mallorca, un plat molt típic i tradicional que se situa com un dels menjars principals de l’illa. Al costat de el “Pà amb oli” és una de les referències de la gastronomia no només de les illes sinó de la totalitat de la Península Ibèrica. Sobrassada de Mallorca: Gastronomia Balear

Sobrassada de Mallorca: Gastronomia Balear.

En el present post t’acostem de manera breu a una sèrie de receptes que engloben els aliments més preuats de la gastronomia balear. Totes tenen en comú la sobrassada mallorquina, la joia de la corona.

sobrassada

Aliments i receptes clau en la gastronomia

Totes les receptes que esmentem es constitueixen en plats, aperitius o refrigeris molt coneguts en la gastronomia de les illes. Es caracteritzen per un equilibri calòric i per la gran varietat de nutrients i vitamines que proporcionen.

Pa amb oli i Botifarró de Mallorca

Consta simplement d’una llesca de pa torrat amb oli a la qual li posarem una o diverses rodanxes (al nostre gust) del botifarró mallorquí. Per descomptat, a la base incorporem la sobrassada. Ramaders Agrupats és una empresa mallorquina que produeix un botifarró natural, de gran qualitat i bon preu.

Butifarrón

Canape de sobrassada i Formatge de Mallorca

Un dels productes més populars en les illes al costat de la sobrassada és el formatge mallorquí. Tradicionalment, els nens a les escoles han degustat el famós entrepà de sobrassada amb formatge.

A l’igual que l’anterior, es converteix en una recepta molt senzilla: pa a què li untes sobrassada i ho acompanyes amb una bona falca o llesca de el formatge mallorquí que més t’agradi. Tots els Embotits de Mallorca compten amb una llarga tradició gastronòmica a les illes.

Lasanya de sobrassada mallorquina i faves baby

Aquest és també un plat molt comú en la gastronomia balear. L’aliment principal, la sobrassada, serveix per condimentar un tradicional lasanya.

En aquest plat es conjuguen les proteïnes càrnies de la sobrassada amb les vitamines vegetals de les faves baby. Es constitueix en un plat equilibrat que aporta una gran varietat de nutrients. A Ramaders Agrupats et portem una gran varietat de productes de la gastronomia mallorquina. Aliments de qualitat a bon preu.

Anar inici