Matances 2022

matances 2022

Gaudeixes el sabor de la sobrassada de Mallorca? Has de saber que cal passar per un ritual mil·lenari. Les Matances 2022 de porc a Mallorca són part de la identitat de la illa. Volem presentar-te aquest llegat cultural.

Les matances per preparar embotits de Mallorca

La raça de porc Mallorquin ha perdurat fins avui i la seva població continua augmentant al Pla de Mallorca o les marines del Migjorn. Sabies que d’aquest porc s’obté una sobrassada de Mallorca amb indicació geogràfica protegida? És la sobrassada de porc negre.

Les matances de porc negre per obtenir embotits de Mallorca (com el famós botifarró de Mallorca) és una de les tradicions que no han canviat. És un ritual familiar que se segueix fent d’una manera semblant a com es duia a terme fa 200 anys.

És tradició per a moltes famílies de la illa matar un porc o dos una vegada a l’any. És cert que abans les famoses matances eren més freqüents. Això és perquè els porcs proveïen a les famílies d’aliments bàsics per a tot l’any. Els embotits com el camaiot de Mallorca poden aguantar durant molt de temps emmagatzemats. Mantenir aliments com els embotits era fonamental per temporades de manca.

El procés de la matança per obtenir els deliciosos botifarró de Mallorca i camaiot de Mallorca

Des de Ramaders Agrupats tenim tots els productes i espècies que es necessiten per realitzar les Matances 2022 amb tota la teva família: Pebre vermell de “tap de cortí”, pebre negre, antioxidants i molts més. Amb aquests ingredients realitzaràs embotits de gran qualitat.

Es netegen els intestins de porc amb vinagre i llimona. Dins dels intestins, s’hi afegien les barreges de carn curades amb espècies per fer els embotits de Mallorca. Per exemple, s’omplen amb una massa de carn picada i condimentada amb pebre vermell i sal.

Experts en sobrassada de Mallorca

Un dels aliments que s’obtenen de les matances era la sobrassada de Mallorca, un aliment que havia de romandre als rebosts fins que adquirís el color, textura i sabor idonis. Et convidem a tastar-la!

Anar inici