Curiositats i propietats: Sobrassada

Curiositats i propietats: Sobrassada

La sobrassada de Mallorca és una especialitat que acompanya a la dieta mediterrània des del segle XVI. I, igual que la resta d’embotits de Mallorca, estan elaborats amb carn fresca d’alta qualitat i que conserva totes les seves propietats nutricionals seguint mètodes tradicionals. Curiositats i propietats: Sobrassada.

Curiositats i propietats de la sobrassada de Mallorca

Una de les curiositats més notables d’aquesta menja és que, al principi, no tenia aquest color taronja tan característic. I és que va ser una mica després, quan els nostres avantpassats van descobrir que aquest embotit es conservava millor si li tiraven pebre roig, ric en antioxidants, no és el seu únic benefici. 

Segons el ministeri d’agricultura, pesca i alimentació aquest aliment té gran quantitat de proteïnes d’alt valor biològic, sodi, fòsfor, i sobretot vitamines del grup B. Vitamines B1, B2, B3, B6 i B12. La Sobrassada de Mallorca és un aliment nutricionalment molt ric, a part d’un sabor increïble.

Altres embotits de Ramaders Agrupats

No obstant això, hi ha altres embotits de Mallorca que has de conèixer. El botifarró i el camaiot estan elaborats amb carns fresques del porc mallorquí.

Botifarró de Mallorca

El botifarró de Mallorca és negre o blanc. Està elaborat amb vísceres i carn de porc. Tots dos es poden prendre crua o a la brasa, avui dia, hi ha multitud d’especialitats que han incorporat a les seves receptes algun dels dos.

Són rics en proteïnes d’alt valor biològic.

Camaiot de Mallorca

El camaiot de Mallorca és un dels embotits més antics de l’illa. Es creu que els primers pobladors ja ho preparaven. Consisteix en una espècie de bossa amorfa farcida de carn magra i cansalada de porc, amanits en major mesura amb pebre. És un dels embotits més aromàtics que hi ha i es pot prendre cru, encara que ja està cuit, o rostit.

Respecte als seus nutrients és una gran font de proteïnes i no porta sucres.

Formatge de Menorca

No podem acabar aquest article sense esmentar el formatge de Menorca. És un formatge artesanal, elaborat amb la millor llet de vaca.

Si no t’agrada el formatge curat, t’encantarà el formatge tendre menorquí. És molt aromàtic i una mica salat. Si, per contra, t’agraden alguna cosa més curats, tens múltiples opcions que pots provar en la nostra pàgina web com el formatge curat La Payesa o el formatge semicurat Coinga entre altres. Tots dos amb denominació d’origen maó-menorca, un aliment d’una qualitat i sabor fantàstics.

Com pots veure, l’art de conservar és ancestral a les illes. No sols està la sobrassada de Mallorca, hi ha moltes especialitats que has de provar. Pots fer la teva comanda!

Anar inici