ramadersagrupats.com

Ses Torrades de Sant Antoni

Ses Torrades de Sant Antoni

Mallorca està impregnada de tradicions úniques que reflecteixen la rica història i la cultura de la regió. Entre aquestes festivitats, ses Torrades de Sant Antoni destaca com una celebració plena d’alegria i sabor, especialment per als amants de la carn.

 

Sant Antoni: El protector dels animals i de la terra

Sant Antoni, també conegut com a Sant Antoni Abat, és venerat a Mallorca com el patró dels animals i protector de la terra. La festivitat de Sant Antoni, que se celebra cada 17 de gener, és un homenatge a aquest sant i es caracteritza per esdeveniments religiosos, processons i, és clar, les populars torrades.

 

Ses Torrades: Més que una graellada

Ses Torrades, o les torrades, són el cor culinari de la celebració de Sant Antoni a Mallorca. Aquest terme fa referència a l’acció de rostir carn a l’aire lliure, generalment sobre brases o foc obert. Tot i que la carn de porc és la protagonista indiscutible, també es preparen altres menjars, com embotits, salsitxes i, en alguns casos, fins i tot peix.

 

Les places i carrers dels pobles mallorquins s’omplen de gent que comparteix rialles, música i, per descomptat, l’aroma temptadora de la carn rostint-se a les graelles. Famílies, amics i veïns es reuneixen per gaudir d´aquest festí.

 

El Porc: Rei de Ses Torrades

A Ses Torrades de Sant Antoni, el porc ocupa un lloc d’honor a les graelles. La matança del porc, una pràctica tradicional que ha perdurat al llarg dels segles, proporciona la carn fresca que es rostirà durant la festivitat. Des de costelles i costelles fins a botifarres i sobrassada, cada part del porc troba el seu camí a la graella, oferint una àmplia varietat de sabors i textures.

 

La carn rostida s’assaona amb herbes locals i espècies, brindant un toc distintiu a cada mos. La tradició de rostir la carn a l’aire lliure no només imparteix un sabor únic, sinó que també simbolitza la connexió amb la natura i el respecte pels elements que Sant Antoni protegeix.

 

Ses Torrades i la comunitat mallorquina

Ses Torrades de Sant Antoni no és només una festivitat gastronòmica; és una celebració arrelada a la identitat de la comunitat mallorquina. Reunir amics i familiars al voltant de les graelles crea llaços socials i enforteix el sentit de pertinença. La música tradicional, els balls i les activitats culturals complementen l’experiència, convertint Ses Torrades en una celebració completa i única.

 

Si et sents inspirat per la tradició i el sabor de Ses Torrades de Sant Antoni, a Ramaders trobaràs tot allò que necessites!

 

Visita la nostra botiga o bé, fes la teva comanda a la nostra web.

Anar inici